Ahol megérint a természet...

2016.08.26-28. – Kárpátalja (a mai Ukrajna)Viska (Viharos-Vyshka)Vadvölgy Panzió

Családi kiruccanást már nyár elején megterveztük, otthonról haza látogattunk. A helyszín immáron 9 éve fel van fedezve, ám én még csak második alkalommal voltam itt, s most érett meg bennem az élmény, hogy átadjam a nagyközönségnek eme rejtett földi nyugalom és béke paradicsomát, amely egy fatüzelésű orosz bányával (szaunával) is megáldott komplexum.

A panzió magyar tulajdonban van, az üzemeltetője jelenleg viszont egy ukrán család, de ha megy magyar csoport, akkor megoldott a magyarul kommunikáció.

vad-volgy-002.JPG

A panzió nagyon hangulatos, barátságos, családias hangulat és baráti szeretet lengi át a falakat. A személyzet rendkívül barátságos, a vendégek óhaját-sóhaját lesik és teljesítik. Házias ízek, bőséges étkek várják az ide látogatókat. :)

vad-volgy-001.JPG

Vártam nagyon az utazást, mert tudtam, hogy a világ vége mögé megyünk, ahol a csendet hallgatni lehet, és a levegőt harapni. Délutánra érkeztünk, „welcome” pálinkával és ebéddel vártak minket a helyiek. Ebéd után jött a jól megérdemelt délutáni szunyóka, mint akit fejbe vertek olyan jót aludtam, vacsorát követően a házban lévő elektromos szaunát próbáltuk ki, sajnos idő előtt lekapcsolt, így mi a lehűlés szakaszára értünk be, olyan 50-60 fokos lehetett, arra teljesen megfelelt, hogy elalvás előtt kicsi méregtelenítsünk. Ez a medencés résznél (kihúzható tetővel ellátott a medence), a házban található. Szauna után még kimentünk csillagokat nézni, érdemes volt, olyan égboltot láthattunk, amit talán planetáriumban mutatnak nekünk, csak ámultunk bámultunk, repülőt nem láttunk az égbolton, az elektroszmog fogalma ezen a vidéken ismeretlen, szerencsénk volt, mindkét este láthattunk hullócsillagot, repülőt bármennyire is kerestünk nem találtunk…

Másnap jöhetett az orosz bánya,

vad-volgy-003.JPG

fatüzelésű, lent a völgyben, a kis patak partjára építettek egy autentikus kis faházikót, fatüzelésű szaunával, kis pihenőrésszel. Ami a legdurvább volt számunkra, a merülő dézsát (kőböl épített) a hegyekben fakadó forrás vizével folyamatosan töltötték egy vezetéken keresztül, ami körülbelül úgy 15 fokos lehetett. A szaunában már lobogott a tűz, 

a kabinba lépve a forróság mindenünket leégette, megégette, közel 106 fok volt bent, s 2 nyírfaág csokrot is bekészítettek nekünk,

vad-volgy-005.JPG

tudtuk csapkodni magunkat, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Teáztunk, ki-be rohangáltunk, merültünk, csak úgy elrepült vagy 4 óra, olyan élményt, felfrissülést kikapcsolódást kaptunk, mint még soha sehol.

vad-volgy-004.JPG

Másnap fájó szívvel indultunk haza, majd egynapos utunkra.

Megtanultuk, hogy ide úgy kell jönni, hogy minimum 3 teljes napot töltsön itt az ember, ami 3 nap, 4 éjszakát jelent, hiszen majd 1 nap ide az út, ám amit itt talál az ember azt egy életen át magával viszi, s vissza-vissza fog ide térni.

Jöttünk, láttunk, visszamennénk… Tervezzük a téli túrát…

 

dr.Szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok KLIKK!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több... szaunáSOK

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj bátran, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj...

Facebook G+ Instagram YouTube

drSzauna.hu | szaunaSOK.hu | SzauNaTurista.hu | SzaunaZona.hu