Az ország talán egyik legjobb szaunaparkja! Lehetne...

2016.10.16 - Makó - Hagymatikum - Tóth Endre

Újabb bakancslistás állomásra érkeztünk, a fürdőről ódákat hallani, s valóban az épület csodálatos, káprázatos remekmű, hívják még a fürdők templomának, amit abszolút megértek. 

img_7479.JPG

Gyorsan körbejártuk, van élménymedencés-, termál - és gyermekmedencés rész. Minden csodaszép, szépen karban van tartva a 2012-ben átadott épület.

img_7457.JPG

A nagy mustrát követően, 11-től jött a szaunavilág. Sajnos nem textilmentes, pedig a hely, a kialakítás azt kívánná, szerencsére azért láttunk kósza párt akik helyesen, fürdőruha nélkül szaunáztak, mint mi.

Teljesen olyan érzésünk volt, mintha külföldre kerültünk volna, sok-sok pihenőágy, kellemes relax zene, félhomály, tompa fények, a benti részen 5 tematikus szauna különböző méretűek, illatúak, és a gőzkamra, jégkúttal, merülő dézsával, zuhanyzókkal felszerelve minden ahogy kell. Egy hangulatos "örök tűz" mécsessel ellátott tepidárium, még kneipp taposó is van.

img_7475.JPGItt volt található az egyik szaunában, egy olyan egyedi kialakítású megoldás amit én eddig csak képeken láttam, 5 fekvőágy volt beépítve a szaunában, így egyszerre csak 5 fő tartózkodhat bent, sajnos itt nem sokat tudtunk időzni, kellemetlen szag terjengett.

img_7473.JPG
Kinti részen két szauna van még az egyik egy rönk szauna, nagyon hangulatos, autentikus miliőt teremtve a helynek. 

img_7458.JPG

A hely varázslatos, nagyon magával ragadott minket, s egyszerűen értelmezhetetlen volt számunkra az, hogy egy ilyen kincset felépítenek és nem a rendeltetésének megfelelően üzemeltetnek....

Felöntések itt s vannak, Endre tartotta őket, egyre fizettünk be, fürdőruhás ez is sajnos. Endre kellemes illatokkal, jó zenével érkezett, tehetséges fiatalember. Beszélgettem vele, kérdezősködtem mi az oka annak, hogy így működnek, nekem a válaszaiból az jött le, hogy még csak halvány szikrányi szándék sincs meg, arra, hogy jól használják a parkot. Úgy gondolják, az igényt majd a vendégek fogják kialakítani...

Az igényt meg kell teremteni, s nem a szaunázók fogják, a szaunamestereknek, a vezetőiknek kell tájékoztatni a vendégeket, hogy ez a fejlettebb kultúrákban hogyan is működik, mert addig míg nem tudja a szaunázó, hogy hogyan is kell helyesen, addig igénye sem lesz rá!

Bízom benne, hogy az egészséges kultúra ide is elér majd idővel, mert akkor az egyik kedvenc helyünkké fog válni Makó, az biztos! :),

 

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több... szaunáSOK

dr.szauna

 

Szeretnél hírt adni magadról, ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj...

Facebook G+ Instagram YouTube