Élményekkel teli, hosszúra sikeredett hétvége...

Azon szerencsések közé tartozhatok, akik február 4-ei szombat estéjüket a V8-ban tölthették, hol a méltón híres Lay Pang Ong  volt meghirdetve, a 2016-os hazai Aufguss WM nyertesével, Farkas Evelynnel, meglepetés – aznap este érkezésünkkor derült ki - Riccardo Marzi volt, az olasz Aufguss.it vezetője. Evelyn a tőle jól megszokott kecses légies hawaii-os és seherezádés stílust hozta. Riccardo törölköző pörgető technikáival ejtett rabul, olyat láttunk, mint még soha senkitől. Pang új arcát a bohókás vicces játékos oldalát mutatta be most a szaunában nekünk, konkrétan kolbászt sütött bent a szaunában a köveken serpenyőben…J Az est nagyon jó hangulatban telt, s a két külföldi mester, mint megtudtam a II. Országos Szaunamester Találkozóra jött.

img_9579.JPG

Élmények sora hétfőn délután folytatódott. V8 mesterszaunában, ahol hazai s a két vendég mester tartott felöntéseket a hazai SzaunaMesterek krémjének, kik a találkozóra érkeztek. Riccardo egy programjába beletette majd összes törölközőpörgető trükkjét, melynek hatása nem maradt el, hiszen jó néhányunknak, köztük nekem is ismét padlót fogott az állunk. Pang laza, a vendégekre való ráhangolódást prezentálta.

A találkozó első napját Zelenák János kezdte , nyitóbeszédében elárulta, hogy a tavalyi találkozó óta mi mindent sikerült elérnie, honnan hova jutott.  Ha valamit jól csinálunk akkor valóban eredményeket lehet elérni, új szaunakedvelőket sikerült megszólítani, és befektetés  - szauna építés - kevesebb mint egy éven belül megtérül.

img_9632.JPG

Számomra kiemelkedő és maradandó előadása  a két napnak, az egyik Pangnak volt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy mindig a közönségnek a hangulatához igazítsuk a felöntésünk, figyeljünk a közönségre, nekik tartsunk aufgusst, ne magunknak! Másik ami nagy igazság, és saját magam is hiszem és vallom, hogy magunkat mindig magunkhoz mérjük, mi legyünk magunktól napról napra jobbak, ne mástól, hiszen tőlünk mindig lesz jobb és rosszabb is, s ez a szemléletmód nem vezet célra, csak az ha magunkkal versengünk. Konzekvencia, mindenki valahol elkezdte, valamikor kezdő volt, s ha csúcsra jut, akkor se legyen lenéző, tudnia kell mindenkinek mindig, hogy honnan jött és hova tart!

img_9633.JPG

A másik előadó Riccardo volt, aki kicsit bevezetett minket az olajok használatába, megtudtuk, hogy érdemes természetes olajokat használni, hiszen azok semmilyen kemikáliát nem tartalmaznak, és jótékony hatásai vannak szervezetünkre, ezt úgy gondolom valóban érdemes betartani, hiszen szaunázni egészségünk megőrzése végett járunk, nem pedig az ellenkezője miatt.
img_9650.JPG

Nagyon sok hasznos információ, érdekesség hangzott el a majd 3 nap alatt, igazán motiváló előadásokat, technikákat hallhattunk, láthattunk.

Az Aufguss Masters Hungary beszámolóját ITT olvashatod.

A találkozó nagyon jó alkalom volt arra, hogy a hazai szaunamesterek egy másik kultúrából érkező mesterek munkáját is láthassák, hogy egymással tudjanak kapcsolatba lépni, hogy tudjanak egymásról ,hogy nem csak Ők egymaguk vannak, hanem sok százan vannak még rajtuk kívül. Nagyon jó alkalom arra, hogy összekovácsolja a társaságot.

Hiányoltam a találkozón a Magyar Szauna Egyesület és a Magyar Szauna Szövetség megszólalását.

Izgatottan várom a 3. találkozót, biztos vagyok benne az előttük álló év sok meglepetést és sok tanulnivalót tartogat mindnyájunk számára!

Köszönöm a lehetőséget, köszönöm azt, hogy új barátokra tehettem szert, és boldog vagyok azért, hogy rég nem látott kedvenc Mestereinkkel, bízom abban, hogy nyugodtan mondhatom barátaimmal találkozhattam!

 

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több... szaunáSOK

dr.szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok ki! Küldd elneved, születési éved, lakhelyed irányítószámát ITT!

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj...

Facebook G+ Instagram YouTube