Steierlein Tamás SzaunaMester

1. Mióta vagy SzaunaMester?

2013 óta vagyok SzaunaMester.

steierlein_tamas_03.jpg

forrás: facebook

2. Miért lettél SzaunaMester?

Több, mint húsz év media salesben eltöltött idő kevés motivációt jelentett már, valamint a 2008 utáni szervezeti változások miatt a középvezetők elhelyezkedési lehetőségei csökkentek, így úgy döntöttem, váltok.

3. Mi motivál?

A vendégek szórakoztatása, elégedettsége. Az a 10 perc, amíg saját programommal le tudom kötni a vendégek figyelmét. Erre folyamatosan készülni kell, ami inspirál újabb és újabb ötletek kidolgozására.

4. Ki a példaképed?

Amikor elkezdtem a szakmát, egy szaunamester mozgása, stílusa ragadott meg: Helli Haller. Bár ez a szakma nagyon szubjektív mércén értékel, ezért gyorsan születnek új sztárok, de arra mindig emlékezni fogok, ahogy Helli stílusát csodáltam.

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Nem túl fényesen. Az egyikük valamilyen közintézmény közalkalmazottjaként havi vicces összegért hagyják, hogy lelkesen igyekezzen színvonalat emelni, hadd pörögjön, mondják. Másikuk egy hitelből épített magánfürdő soha többet fejlesztésre nem költő vezetőségének értetlenségébe ütközik, hogy minek pörög ez annyira. A harmadik pedig outsource-olt tevékenységként próbál több helyen (szállodában, wellness központban, fürdőben) érvényesülni, ahol a tevékenységet a szaunamesterrel azonosítják. Valamennyiüket önmaga becsvágya hajtja. Akiknek pedig dolga lenne a feltételeket megteremteni ahhoz, hogy professzionális körülmények között lehessen egyre profibb szolgáltatást nyújtani, nem teszik meg. Ez persze ennél sokkal bonyolultabban ki lehetne elemezni az okokat és okozatokat, de a lényeg, hogy ez a tevékenység egy "have-for-fun", és nem egy "must-to-have". 

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Ezen már túl vagyok. :-)

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

Ez egy felesleges kategorizálás. Aufguss mindegyik. A sofőr a lényeg. Mindegy, hogy sportkocsit vagy terepjárót vezet. Mindegyiket másért jó vezetni, mindegyiket másra optimalizálták. Egy jó sofőrnek minden autót tudni kell vezetni és a vezetés élménye miatt mindegyiket másért szereti.

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Nem tudom, nem számoltam. Hónapok óta hallom, hogy micsoda technikád van. :-) A lényeg nem ez. A lényeg a szaunamester személyisége. El tudja-e ragadni a pihenni vágyó vendéget a mindennapok stresszéből, fáradtságából, nyűgéből. Ezt akár egy technikával is meg lehet valósítani. A technika csak hab a tortán. De ha szar a tészta, szar a töltelék, szar a fondant, mit ér az a kis hab a tetején?

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Magyarország kevés dologban tudott felzárkózni egy olyan világhoz, amely normálisan működik. 

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Élvezze, amit csinál. Érezze meg, hogy ez az önkifejezés egyik eszköze. Játék az élet, és ebből a játékból meg is lehet élni. 

 

Köszönöm a Válaszokat!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több... szaunáSOK

dr.szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok ki! Küldd elneved, születési éved, lakhelyed irányítószámát ITT!

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj...

Facebook G+ Instagram YouTube

MindenAmiSzauna.hu | SaunaTours.hu | SzaunaZona.hu | szaunaSOK.hu