Mészáros Péter SzaunaMester

1. Mióta vagy SzaunaMester?
2011 óta.

meszaros_peti.jpgforrás: facebook/Mészáros Péter

2. Miért lettél SzaunaMester?

Ez egy vicces történet. Egyik reggel, még Tamásiban a főnököm a reggeli eligazításnál bejelentette, hogy nekem szaunamesternek kell betanulni. Akkor nálunk dolgozott Tölgyessy Eszter, ő volt az első mesterem tőle tanultam az alapokat, a papírt Lívia tanításai alatt kaptam. 

3. Mi motivál?

A motiváció számomra a vendégek. Az a fontos, hogy ők is élvezzék a programokat a hétköznapokon is, és a versenyeken is.

4. Ki a példaképed?

Példaképem igazából nincs. Inkább azt mondanám hogy mindenki aki a szaunamesterségre adja a fejét és komolyan akar vele foglalkozni arra felnézek. 

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Vegyes az itthoni szauna helyzete. Sokan próbálnak nyitni a helyes szauna használatra, de falakba ütköznek, de nagyon sok helyen viszont elérjük azt a szintet amit kell. 

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Nem tudom sokat gondolkozom rajta. Show versenyen biztosan nem, ahhoz nincs elég tudásom viszont egy klasszik versenyre szívesen elmennék külföldön. Valahogy a klasszik programok közelebb állnak most a szívemhez. 

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

Igazából mindkettőt. A show programokat is és a klasszikot is. Néha jó együtt szórakozni a vendégekkel és szórakoztatni a vendégeket. A klasszik program pedig inkább a hétköznapokon jobb, mert sokkal könnyebb ellazítani a vendégeket egy jó relax programmal. 

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Elméletben az összes technikát tudom. Gyakorlatban nem annyira sokat, a 4 alap technika és pár show legyezés is megy.

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Szerintem közelebb vagyunk mint sokan gondolnák, csak az kell, hogy a város, a fürdő vezetőség és a szaunmesterek összefogjanak mind a kultúra kialakításában vagy akár már a szaunvilágok kialakításában.

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Legyél motivált, élvezd amit csinálsz, gyakorolj amikor tudsz és mindig figyelj a vendégekre és a visszajelzésekre.

 

Köszönöm a Válaszokat!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több... szaunáSOK

dr.szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok ki! Küldd elneved, születési éved, lakhelyed irányítószámát ITT!

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj...

Facebook G+ Instagram YouTube

MindenAmiSzauna.hu | SaunaTours.hu | SzaunaZona.hu | szaunaSOK.hu