Maróti Adél SzaunaMester

1. Mióta vagy SzaunaMester?

2016 májusában végeztem el a tanfolyamot, ugyanezen év szeptemberétől kezdve dolgozom a bükfürdői Gyógy – és Élménycentrumban szaunamesterként.

maroti_adel.jpgforrás: Maróti Adél

2. Miért lettél SzaunaMester?

Mindig is közel állt hozzám a szaunázás. Diplomámat rekreáció szakon szereztem, ennek köszönhetően a gyakorlati időm alatt közelebbről is megismerkedhettem a szaunázás, a szaunamesterkedés fortélyaival, ezt követően döntöttem el, hogy szeretném elsajátítani a szakma csínyját-bínját. 

3. Mi motivál?

Egyrészt a vendégek, hogy minél több vendégnek adhassam át a szaunázás igazi élményét, másrészt a folyamatos fejlődés lehetősége. 

4. Ki a példaképed?

Ruszkabányai Gitta, neki köszönhetem, hogy ma én is ebben a szakmában tevékenykedem, tisztelem mind az elméleti, mind a gyakorlati tudását, illetve Jandrasits Andrea, akivel együtt dolgozunk Bükfürdőn. 

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Úgy gondolom, ez a szakma még nem forrta ki magát Magyarországon, még van hova fejlődni, de szerencsére egyre több helyen találkozom lelkes szaunamesterekkel szerte az országban, ebből arra követeztetek, hogy jó úton járunk, és hamarosan egy elismert, megbecsült szakma lehet a miénk. 

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Igen, mindenképpen szeretném, akár német, akár angol nyelvterületen. Érdekel, miben más egy külföldi szaunamester, miben más a szaunakultúra, illetve a vendégkör. 

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

A mindennapokban inkább a klasszik felöntéseket kedvelem, 1-2 show elemet szoktam alkalmazni, de erre kisebb az igény nekem ez a tapasztalatom… a kevesebb néha több! 

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Kb. 10-12-őt, de igyekszem minél többet elsajátítani. 

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Bízom benne, hogy néhány éven belül elterjed a helyes szaunázás kultúrája. Egyre több szaunamestert képeznek, ami azt jelenti, hogy egyre többen érdeklődnek komolyabban is a szakma iránt, így egyre több helyen tudják megismertetni és betartatni a szaunázással kapcsolatos szabályokat és etikettet. 

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Mindig a vendég az első, ne magunkra figyeljünk 1-1 program alatt, hanem a vendégekre, problémáinkat hagyjuk a kabinon kívül. Fontos a hitelesség, és a folyamatos fejlődni akarás.

 

Köszönöm a válaszokat!

dr.Szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok KLIKK!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több... szaunáSOK

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj...

Facebook G+ Instagram YouTube

MindenAmiSzauna.hu | SaunaTours.hu | SzaunaZona.hu | szaunaSOK.hu