Kozma Gábor SzaunaMester

10 kérdés, 10 válasz

1. Mióta vagy SzaunaMester?

2015. óta vagyok szaunamester, látszerész főállás mellett mellékállású vállalkozásban gyakorlom a szakmát különböző helyszíneken, néhol rendszeresen, néhol alkalmanként.

kozma-gabor-01.jpgKozma Gábor
forrás: Kozma Gábor

2. Miért lettél SzaunaMester?

Mióta az eszemet tudom mindig szerettem szaunázni, vonzott az a sajátos, meghitt légkör ami jellemző a szaunákban, nem is beszélve a jótékony hatásokról. Az meg csak sokáig csak álom volt, hogy akár én is lehetnék az, aki valami pluszt hozzátéve akár ki is állhat a vendégek elé.

3. Mi motivál?

Nagyon erős motiváció, hogy szeretem csinálni, és elmondhatatlanul jó érzés látni a vendégeken amikor tetszik nekik amit nyújtok egy-egy programmal. 

4. Ki a példaképed?

Példaképem nincs, de nagyon kedvelem, és tisztelem Szabó Zolit, valamint a Molnár Pisti által képviselt irányvonalat. 

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Le a kalappal azok előtt a kollégák előtt, akik töretlenül, szívvel-lélekkel viszonyulnak a munkájukhoz éveken át, nem kell senkit sajnálni, de nem is könnyű a helyzetünk. 

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Persze, kipróbálnám magam külföldön is, élmény lenne. 

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

A klasszik felöntéseket kedvelem, a show kifejezetten távol áll tőlem, erről sajnos sokakkal ellenkező, markáns véleményem van. 

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Nem ismerek látványos legyezési módokat, viszont precízen, hatékonyan ventillálok. 

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Meggyőződésem, hogy soha nem jutunk el arra a szintre, hogy az emberek 80%-a tudja itthon, mi az a szauna program. De ettől még dolgozzunk odaadóan, hirdessük az "igét"! 

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Kezdő kollégáknak azt tanácsolom, csak úgy végezzék ezt a " munkát" ha kifejezetten örömüket lelik benne, és találják meg az egyensúlyt a vendégek visszajelzéseinek figyelembe vétele és az exhibicionizmus közt. 

 

Köszönöm a Válaszokat!

dr.Szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok KLIKK!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több... szaunáSOK

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj bátran, klikk IDE!

SzaunaZóna.hu | szaunáSOK.hu

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj...

Facebook G+ Instagram YouTube