Bartha Katalin SzaunaMester

1. Mióta vagy SzaunaMester?

2015 novemberében végeztem el a szaunamesteri vizsgát Szabó Zoltán tanítványaként "cuki szaunamester" címmel :) Jelenleg Mórahalmon a Colosseum 4*superior szállodában dolgozom mint szauna- és uszodamester.

bartha_katalin3.jpg

Bartha Katalin

forrás: Bartha Katalin

2. Miért lettél SzaunaMester?

Igazából sosem szerettem a túlzott meleget, de Kiss Anita szaunamester, aki nagyon jó barátom is egyben, többszöri hajszolására be tudott "rángatni" a szaunába és mikor mondta, hogy a végén a hideg is rázni fog teljesen meg voltam győződve róla hogy nem normális. :D Ahogy beültem az első programjára, éreztem a felöntés alatt teljesen ellazulok nincs semmi a szaunában csakis a zene az illatok és a szaunamester "szelleme" Itt indult meg bennem a késztetés, hogy foglalkozzak ezzel a szakmával.

3. Mi motivál?

Nagyon jó érzés adni! Ez nálam az élet terén is így van. Nincs annál jobb érzés, mikor a vendég elismeri és igényli azt amit adok és csinálok ott bent. Mikor a program végén azt látom teljesen "nyugodt, átszellemült" emberek hagyják el a szaunát. Egyszerűen adni jó :)

4. Ki a példaképed?

Igazából nincs példaképem, szerintem mindenki "egyedi"!

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Fejlődést látok mindenhol, de sajnos még kevés az olyan szauna ahol a mester kamatoztatni tudná komplett tudását, nagyobb szaunák kellenének.

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Mivel van egy kislányom nem vagyok elég mobilis, és persze kis szaunában dolgozom így nem. De mindenképp megnézném azért, mert szeretem a kihívásokat és sokat lehetne ott is tanulni...

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

Talán a klasszikus áll az első helyen (itt a vendégekkel akár kommunikálni is tudok, ha igénylik), de a show jellegűt is imádom. :) Mindkettőnek megvan a maga helye, varázsa és ideje
 

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Igazából nem sokat mivel pici a szauna, (szabadidőmben azért gyakorolgatok) de ami fontos a vendégnek kell jót adni, és ha "kielégült" az mindegy milyen legyezési formában történt.

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Azt tapasztalom nagyon el vagyunk maradva. Sok az olyan vendég akinek fogalma sincs mit miért kell... 10 év minimum.

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Csak annyit hogy "szívből" adja és csinálja azt amit csinál. Nagyon fontos, hogy magát adja ne úgy dolgozzon ott bent mint egy "test", hanem "szellemmel-lélekkel" Megfizethetetlen amit vissza fog kapni. Tartja a mondás: "Amit adsz azt kapsz"! Sok sikert minden kollégának és leendő mesternek :) :*

 

Köszönöm a Válaszokat!

dr.Szauna

 

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több... szaunáSOK

Havonta SzaunaSapkát sorsolok KLIKK!

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj...

Facebook G+ Instagram YouTube

MindenAmiSzauna.hu | SaunaTours.hu | SzaunaZona.hu | szaunaSOK.hu