Nevezhettek szentimentálisnak...

...de visszagondolva az elmúlt évekre, nekem kezd tetszeni, ami most van. Jön a hétvége, ami nem kiemelt, nem hosszú (sőt, inkább rövid), nincs ünnepnap, nincs tüntetés, nem állnak a BKV járatai és nem épül a Hóman (Hóember???) szobor sem. Viszont lehet válogatni a jobbnál jobb szaunaprogramok közt.

 

Tamás "saunaparty" Steierleinnél Egri Csaba nyomja, Gujka Süniék két Véghén égetik a gyertyát, az Aquaworldben Nauzika LomiLomi varázslatot csinál, ma este a Zena beautyban Márió Kisantallal full kakaón nyomjuk a Rock-ot, holnap pedig Szaunamester Déliparttal és Dikóval lesz egy teltházas Akác Tanyánk. Ha valakit kihagytam (igen, tudom, hogy Magyarhertelenden is lesz felöntés, meg a V8-ban is), elnézést, de ez már szinte "A hőség zavara". Hat éve, amikor ez az egész nagyobb ívben kezdett elindulni, egy 6 fős szaunában dolgoztam. Wellness Hotel Kakadu***. Onnét figyeltem az eseményeket. Lelkesült izgalommal figyeltem, hogy kerül be a köztudatba egyre inkább Bükfürdő, az Aquaworld, a Saliris, hogy csodáltam 2011ben Attila Tompek legyezését (a Zenitben, ahol rengeteg pálinkát megittunk együtt), 2012ben Beló Attila Belley Isteni Su programját és reméltem, hogy egyszer én is tudok majd olyat. Aztán indultak sorban a versenyek. Megismertük és megölelgettük sokszor Erika Zoltait, Judit Hruskóné Gömörit, (Csaba Hruskót nem, mert nem érjük föl), Láncos Brigittat és még sorolhatnám az embereket, akikkel mindig öröm a viszontlátás (Még a Szentirmailacivalis). Egyre többen és egyre jobbak lettünk.

Tamás „the Celtic” Szabó Zoltán Egri Csaba Gujka Ferenc Végh Tímea Végh Sándor Aquaworld Borbély Nauzika Kisantal Márió Zena beauty Szaunamester Délipart Páldesz Ildikó Magyarhertelend V8 VizesNyolcas Tompek Attila  Beló Attila Bagó Gábor Aquaticum 2016 gondolatok

Beindult a SzaunáSOK, aminek Károly Tamás szeretett volna új nevet adni, de asszem talán ennél jobbat senki nem tudott. Aztán elkezdtek épülni az óriások. Debrecen és az Aquaticum, a hertelendi Endorfin (ahol ha Gábor Bagó, megtaláljátok a tüdőmet, postázzátok el) , a V8-as Farsang (Amit egyszer úgyis megrengetek!!!) és ki tudja, mik jönnek még ez után. Szóval, csak azt akarom mondani, hogy jó érzés ide tartozni. Látni, ahogy ez a szakma úgy fejlődik a szemünk előtt, mint egy gyermek, amikor megszületik, járni tanul, majd megteszi az első önálló lépéseket. Jó látni, ahogy a különböző emberek másfajta stílusokat képviselnek, ahogy mindenki a maga módján tesz és akar tenni ezért. Valaki úgy, hogy minden nap elmondja egy embernek, hogy hogy kell helyesen szaunázni < plusz ha valaki zuhanyozás nélkül megy a merülőbe az egy... :) >. Valaki pedig megépít egy szaunát, ahol mindenki otthonra lelhet. Azt hiszem, amit most csinálunk, az jó. Egyre szélesebb a skála, egyre több a jó hely, a menő program. Szóval ezt kell csinálni. Nyomjuk a Rock-ot!!!

 

írta: Szabó Zoltán (szaunáSOK-ban)

 

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK