Magyarok "A" paradicsomban, avagy magyarok a magyarokhoz

2017.03.09-11. - Theme Erding - Erding - SzaunaTours! SzaunaTúra!

Kettő évvel ezelőtt már jártam erre, akkor egy kisebb, most nagyobb 9 fős baráti társasággal sikerült meghódítani a komplexumot. Két teljes napot sikerült, nagyon kellemesen eltöltenünk.

A fürdő brutálisan nagy, hullámmedence és trópusi rész szállodával, bitang jó csúszdás rész, fürdőruhás élménymedence és 2-3 szaunát magába foglaló zóna és a bitang nagy 27 különböző tematikájú Szauna Paradicsom élménymedencével, bárpulttal, minden földöntúli jóval.

img_0464.JPG

A különlegességét a napoknak két magyar honfitársunk, hőn szeretett SzaunaMestereink: Steierlein Tamás és Zsiga József személye fokozta. Első nap Tamás fogadott minket a fürdő bejáratánál, majd 2 órás (ez csak a szaunarészleg!) idegenvezetői szerepkört vállalt fel csak a mi kedvünkért. Köszönöm neki itt is, ezúton is! Józsi "szolgálatban" volt, így láthattuk felönteni, természetesen ahova csak tudtunk mentünk utána. Másnap Józsi tartott velünk mikor tudott - hiszen szabadnapján bejött, 2 "show" felöntést tartani -  és Tamás programjaira siettünk mindenhova. Az estet közös vacsorázással, beszélgetéssel zártuk, ahol mindenki nagyon jól érezte magát.

cats.jpg

Nade ne szaladjunk ennyire a végére, hiszen némi szaunaélményt szeretnék megosztani....

Idén épült az orosz bányjá, melyről egy kisebb videót itt tudtok megnézni, mely nagyjából 140-160 fő befogadóképességével kivívta a világ legnagyobb "Bányjá" szaunájának címét, különlegességét továbbfokozza az is, hogy az épület eredeti szibériai rönkfából van, onnan hozatta a fürdő tulajdonosa. Nagyon jó illatú, hangulatú, remek miliővel rendelkezik a ház. Ide a belépőn felül, váltottunk (+22 €) egy külön jegyet. Ami (6-16 fő) egy "tradícionális" rituálét foglal magába, vodkával, virgáccsal, zsíros kenyérrel, és még kaptunk mellé ajándék tollat és kockás (szauna)szoknyát. Szerintem piszkosul megéri, nem szabad kihagyni, ha már arra járunk.

fullsizeoutput_227c.jpeg

A Kelta trón szauna atmoszférája, hatalmas belső tere, befogadásával igaz csak 2. helyre szorult a maga 110-130 főjével, de élményben szerintem még mindig visz mindent, egyszerűen hibátlan.

fullsizeoutput_2271.jpeg

Az általam "magyaros"-ra keresztelt Kelo szauna pedig az igazán durván "tökös" embereknek, azaz nekünk magyaroknak való, hiszen ott úgy, de ott aztán tényleg nagyon durván megégetik az embert. Azt el sem tudjátok képzelni, annyira, hogy még a lábujjad hegye is fáj annyira meleg van ott bent hirtelen. A 6-8 perc, maga a kín, de egyben maga a megaélmény amit máshol biztosan nem kapsz meg.

te_vitaltherme_kelosauna_aufguss-zeremonie-_1_03.png

A férfi "söröskocsmás" szauna, a finn reggeli-esti szaunázás, a citrusos buli szauna és még sorolhatnám mi mennyi élmény és szauna és tematika.

Nem elfelejteni, a pihenést, van 4 tematika; föld, víz, tűz, levegő. Különböző pihenő, mind olyan, hogy ott aki nem tud pihenni, az sehol sem fog tudni, egyszerűen fantasztikusak, relax, a köbön. A 2 évvel ezelőtti csúcs az most is csúcs, a medence, melybe, ha lehajtod fejed, pihentető-nyugtató zenét hallhatsz a víz alatt, Ultracsúcs! :)

Lassan a végéhez közeledve, visszakanyarodnék két Mesterünk kinti tevékenységére. Az orosz bányjá lett kinevezve a "show"-knak. Tomi és Józsi amit leművelnek itt, az eszméletlen, a közönség őrjöng, ha meglátja Őket. Bármelyikük ragad zászlót vagy törölközőt itt, folyamatos taps van. Eszméletlen amit ez a két srác itt véghez vitt. Halkan jegyzem meg, hogy 2 éve a hely adta az élményt, akkor megírtam, a mesterek itt alapvetően egy végrehajtó személyzet, most viszont fiaink által az élmény hatványozódik, nekik köszönhetően.

Volt szerencsénk Józsi WM-re készült programját megnézni, azt kell mondjam, remek, és nagyon passzol a személyiségéhez! Sok sikert vele! Remélem nem kell "vissza a jövőbe" utaznod, hogy győzz vele! :)

Aki tud, addig menjen míg ők ketten ott vannak! Élményt, élménnyel fokozzák, s nem akárhogy!

Épül az újabb szauna, így megfogadtuk, hogy 2 év múlva teszteljük azt is, így bízva abban, hogy még ott lesznek a fiuk, mi ismét megyünk hozzájuk!

Köszönöm a két napot Tamásnak, Józsinak, Briginek és a Többieknek, hogy velem/ünk tartottak!

Folytatás következik, figyeld a MindenAmiSzauna rajongói oldalát!

 

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több... szaunáSOK

dr.szauna

Havonta SzaunaSapkát sorsolok ki! Küldd elneved, születési éved, lakhelyed irányítószámát ITT!

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj...

Facebook G+ Instagram YouTube