Gubucz Gábor SzaunaMester

10 kérdés, 10 válasz

1. Mióta vagy SzaunaMester?

2014-től.

gubucz_gabor.jpgGubucz Gábor
forrás: Facebook

2. Miért lettél SzaunaMester?

Egy kollégám vezetett be a szakma rejtelmeibe, és kedvet kaptam hozzá, hogy én is kipróbáljam magam.

3. Mi motivál?

Az egészséges szaunázás elterjesztése, a szaunaprogramokon mélyebb szaunaélmények megtapasztalása. Ezért vagyok a NaVKE egyik szaunamestere is.

4. Ki a példaképed?

A V8 Szentendre mesterei, akik szakmai útmutatással is segítik fejlődésem. 

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Ma már sok helyen képeznek különböző minőségben mestereket. De nem elég egy képzésen részt venni, újabb és újabb ismereteket, technikákat el kell sajátítani. Ehhez remek fórum a szaunamesterek szakmai közössége. 

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Külföldön ismerőseimnek már tartottam Szlovákiában programot. Szívesen kipróbálnám magam máshol is. 

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

Igazándiból a klasszikus és a show jellegű felöntés közötti átmenetben találtam meg a stílusom. Legyen egy alaptörténet, zene, de ugyanakkor a klasszikus felöntések beszélgetős része se maradjon el.

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Alapvetően magamat nem sorolom az erős mezőnybe. Kisméretű 4-15 fős szaunákban dolgozom ezekben nagy látványos legyezési technikára nincs hely. Tehát a tanfolyami alap legyezési technikákat alkalmazom. 

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Magyarország első  finn szaunája még mindig működik , de nincs benne felöntés. Közel 70 év hibás beidegződéseit kinevelni csak elhivatott mesterekkel lehet. Hála Isten egyre több kolléga képviseli ezt, és egyre több intézmény ismeri fel a változtatások szükségességét.

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

Nem elég az alapképzés, folyamatosan fejlődni kell. Fontos megismerni minél több kollégát, szaunát. Nem szégyen kérdezni, tanulni egymástól, erre jó a szaunamesterek egyesülete is. 

 

Köszönöm a Válaszokat!

dr.Szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok KLIKK!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több... szaunáSOK

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj bátran, klikk IDE!

SzaunaZóna.hu | szaunáSOK.hu

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj...

Facebook G+ Instagram YouTube