Bagó Gábor SzaunaMester

1. Mióta vagy SzaunaMester?

2013.02.16-án az első Magyar Országos Szaunamester Bajnokság hertelendi fordulójában tartottam az első hivatalos felöntésemet. Amatőr kategóriában második lettem.

bago_gabor.jpg

kép forrása: facebook

2. Miért lettél SzaunaMester?

1995-óta szaunázok rendszeresen, 2007-óta veszek részt felöntéseken, aztán idővel megtetszett és megpróbálkoztam a törölköző forgatással.

3. Mi motivál?

Elsősorban a közösségi élmény, aztán a helyes és egészséges szaunázás megismertetése.

4. Ki a példaképed?

Példaképem Fabian Van Dijk SzaunaMester világbajnok. Szerencsére többször is találkoztam vele személyesen. A 2014-ben a Sauna World Cup döntőjében látott programja fogott meg.

5. Hogy látod a hazai SzaunaMesterek helyzetét?

Jelenleg az általam ismert magyar szaunák nagy része nem felel meg azoknak a követelményeknek, amik szükségesek ahhoz, hogy a SzaunaMesterek szakszerűen végezhessék a munkájukat.

6. Külföldön próbára tennéd magad? Miért?

Ha azt érted dolgoznék-e külföldön, nem. Nincs olyan szintű nyelvismeretem, hogy kellőképpen tudjak kommunikálni a vendégekkel, és ez fontos része a SzaunaMester munkájának.

7. Klasszik vagy a show felöntést kedveled? Miért?

A hétköznapi munkám során klasszik programokat tartok, de kiemelt rendezvények alkalmával, ill. versenyeken szívesen tartok show programokat. Egy jó SzaunaMester mindkét kategóriában megállja a helyét.

8. Hány legyezés technikát tudsz?

Van négy alaptechnika, aztán a látványtechnikákban öt-hat különböző és még variációk, egykezes és kétkezes. Nehéz lenne pontosan összeszámolni.

9. Szerinted hány év kell, hogy itthon (Magyarország) ismert legyen ez a kultúra? Gondolok itt arra, hogy 10 emberből 8 tudja miről van szó.

Még nagyon hosszú idő kell ahhoz, hogy a SzaunaKultúra ismert legyen és ne az uszodák melegedője jusson eszébe az átlag vendégnek a szaunáról. Nagyon fontos lenne a média helyes iránymutatása.

10. Mit tanácsolsz egy most kezdő mesternek?

A legfontosabb az, hogy szeresse amit csinál. A fejlődés elindult, van kiktől tanulni, vannak alkalmak, amikor meg lehet ismerni a pályatársakat, mindig el lehet lesni újabb részleteket. Azt tanácsolom, ne maradjon meg az alapoknál, akarjon fejlődni.

 

Köszönöm a Válaszokat!

Még több élmény, még több infó, még több szaunás, még több... szaunáSOK

dr.szauna

 

Havonta SzaunaSapkát sorsolok ki! Küldd elneved, születési éved, lakhelyed irányítószámát ITT!

Szeretnél hírt adni magadról? Ilyen és ehhez hasonló cikkekben szerepelnél? Észrevételed, mondandód van? Írj, klikk IDE!

Keress, Kövess, Likeolj, Sharelj...

Facebook G+ Instagram YouTube

MindenAmiSzauna.hu | SaunaTours.hu | SzaunaZona.hu | szaunaSOK.hu